Inzicht in het wereldgebeuren

Jorn Luka interviewde in augustus 2021 Karen Hamaker-Zondag over de achtergronden van de actuele situatie in de wereld.

Te zien op Karens YouTube-kanaal, klik HIER voor het kanaal, of op het kanaal van Jorn Luka (klik HIER), en het is ook op Spotify te beluisteren.

Karen geeft een stroom aan feiten en informatie; de reacties zijn overweldigend positief en op de verschillende kanalen is het binnen 3 weken al meer dan 200.000 keer bekeken.
Het is een samenvatting in een notendop van onderzoek waar Karen 30 jaar geleden mee begonnen is (en nog steeds mee bezig is).

Wil je meer begrijpen van alles wat er speelt?

Dan hebben we twee cursussen en een webinar propvol boeiende informatie.

Cursussen:
Achtergronden van de huidige crisis.
Diepere dynamieken van onze tijd.
Beide cursussen zijn gebaseerd op verifieerbare feiten, en geschiedenis, en aangevuld met psychologische inzichten.
Nadere informatie: https://www.asfaloth.nl/site/jungiaanse-psychologie/achtergronden-van-de-huidige-crisis/

Webinar nu als MP4 verkrijgbaar:
Astrologie als instrument om ontwikkelingen in politiek, economie en wereld te begrijpen.

Astrologie is een heel bijzonder instrument om te begrijpen wat er in de wereld aan de hand is, en in dit webinar zal Karen dit laten zien op basis van zowel historisch onderzoek als de huidige actualiteit, begrijpelijk voor de leek. Je hebt dus geen astrologische voorkennis nodig.

In dit webinar maak je kennis met wat een horoscoop echt is, hoe een astroloog zowel cycli als horoscopen gebruikt, en tot zijn uitspraken komt. Je kunt horoscopen maken van personen, maar ook van landen, instellingen, de EU, het openen van een zaak, het tekenen van een contract en nog veel meer.

Aan de hand van zowel de grote collectieve cycli als het gebruik van verschillende horoscopen zal Karen laten zien wat de astrologie te vertellen heeft over de huidige situatie, en een paar mogelijke ontwikkelingen voor nu en de komende jaren weergeven

Nadere gegevens:
Kosten: € 35,00 voor de  MP4
Bestellen: https://www.asfaloth.nl/site/inschrijven/inschrijfformulier-workshop/
Secretariaat: Asfaloth, Amsterdamseweg 156, 1182 HK Amstelveen.

 

Karens terugblik op 2020 en vooruitblik op 2021

Op 28 december werd ik door Marlies Dekkers geïnterviewd voor De Nieuwe Wereld TV en keken we terug op ons vorige interview van april 2020, om vervolgens de ontwikkelingen in 2020 en de cyclische tendensen  voor de komende jaren te bekijken.

De interviews met Marlies zijn altijd heel plezierig en de tijd vliegt!

Het interview is zowel bij De Nieuwe Wereld TV als op mijn YouTubekanaal te bekijken: klik HIER.

Nieuwe cursus: Achtergronden van de huidige crisis

Gaat het alleen om de coronacrisis, of is er meer aan de hand? Welke dynamieken spelen op de achtergrond? In welke richting gaan de ontwikkelingen?

Er zijn veel verschillende inzichten over COVID-19 en de vraag of het nu wel of geen grote economische crisis waard was. Hoe baan je je een weg in al die informatie?

In deze cursus zetten we de feiten op een rijtje, nuchter en gebaseerd op officiële documenten, wetenschappelijk onderzoek en openbare informatie zoals we die in de media tegenkomen.
Door puur naar de feiten te kijken, met inbegrip van de psychologie, kom je tot onverwachte en niet zelden onthutsende inzichten, en ga je zien dat er veel meer dingen een rol spelen dan je op het eerste gezicht denkt.

Stap voor stap gaan we al die factoren bekijken; het is belangrijke informatie, want met de juiste kennis kun je betere beslissingen nemen  voor de komende jaren, want die zullen veel turbulenter zijn dan we denken.

Nadere informatie: Klik HIER.

 

Nieuwe video’s op YouTube!

We leven in angstige tijden, maar welke soorten angst zijn er, en wat doet angst met jou, mij en de maatschappij? De tijd waarin we leven vanuit psychologisch perspectief, met de nodige eye-openers; het zijn lessen van Karen die ze vrijgegeven heeft om beter met de huidige tijd om te kunnen gaan.

In april 2020 is Karen geïnterviewd door TV Voor de Ommekeer / De Nieuwe Wereld ; het ging over China, COVID-19 en de toegenomen interesse in de astrologie. Ook dit interview is te vinden in het YouTube kanaal.

Klik HIER voor de link naar het YouTube kanaal.

Life Webinar August 25, 2019: The World at a Crossroads

Come and visit my live webinar on August 25, 2019 on The World at a Crossroads: The End of the Bronze Age as a Message for Our Time. 

I’ll take you back to the 12tch century BC, in which the Bronze Age Civilization Collapsed; we will look at the eerie similarities of both the events and circumstances of that time, and what happens in our time. Also the astrological similarities are striking. 

It was Edmund Burke, who lived in the 18th century, who said: Those who don’t know history are destined to repeat it. But I would like to add: Those who don’t know astrology will never understand the underlying patterns of history; patterns that also shape our time. 

In this webinar we will learn so much about our time and its difficulties, and how astrology can help us navigate the waves of time.

See my introduction at YouTube

The End of the Bronze Age – A Message For Our Time?

Sunday August 25, 2019
9 AM Pacific Time; 5 PM British Summer Time, 6 PM Central European Summer Time
Live webinar; approx. 90 min.
$25 (through August 23; $30 thereafter)

No need to attend live. All registrants receive copies of the recordings to download and keep. 

Level: Intermediate

De TEDx-talk van Karen is online!

14 april 2019 hield ik een TEDx-talk op TEDxAmstelveen

Het was een geweldige ervaring!
Je kunt hem bekijken op mijn YouTube-kanaal: klik HIER

Mijn passie is al jarenlang de balans tussen mannelijke en vrouwelijke waarden, en dat is de kern van de talk. Hoe komt het dat veel vrouwen geneigd zijn zichzelf naar beneden te halen? Wat hebben historische ontwikkelingen daarmee te maken, en kun je er zelf iets aan doen? Want is het niet het allermooist wanneer je ín jezelf een innerlijk huwelijk kunt sluiten tussen je eigen mannelijke en vrouwelijke kwaliteiten?

 

 

De Tarot als levensweg: de 5e druk is verschenen!

De eerste druk verscheen in 1995 en dit boek wordt nationaal en internationaal als een klassieker beschouwd.

Karen heeft een diepgaande studie van symbolen gecombineerd met de psychologie van C.G. Jung, de astrologie, de I Tjing en de universele betekenis van getallen, en heeft op basis daarvan veel verschillende tarotspellen geanalyseerd.

Haar kennis van, en rijke ervaring met het werken met de Tarot heeft ze in dit boek neergelegd, waardoor het een waar handboek is geworden. Ze laat zien hoe prachtig de Tarot als instrument voor inzicht en psychische groei te gebruiken is.

In deze 5e druk is het hoofdstuk De Levensboom aangevuld en uitgebreid; de verdere tekst is ongewijzigd gebleven.

De Tarot als Levensweg is een uniek en belangrijk boek, onmisbaar voor wie diepgaand met de Tarot wil werken.

Prijs: € 25,00
Verdere informatie: klik HIER

Informatieve workshop klimaatdiscussie

o.l.v. Karen Hamaker-Zondag

Wetenschappers pro en contra klimaatopwarming bewijzen hun stellingen elk met wetenschappelijk onderzoek. De enige manier om de discussie te volgen is weten wat klimaat is, hoe de modellen zijn samengesteld, waarop de voorspellingen zijn gebaseerd, wat er wel en niet in zit, en welke kritieken er zijn, en ook welke psychologische mechanismen in de discussie een rol spelen. Dat is wat we gaan doen in deze workshop! We gaan beide kanten op een positief-kritische manier analyseren, zodat je beter in staat bent de berichten in de media te beoordelen en een eigen mening te vormen, en weet waarover je praat.

In haar universitaire studie geografie heeft ze onder andere les gehad in klimatologie, meteorologie, oceanografie, geologie en milieukunde. Het is haar altijd blijven fascineren, en in deze workshop zet ze de belangrijkste feiten op een rijtje.

Nadere informatie: http://www.asfaloth.nl/site/jungiaanse-psychologie/workshops/
Datum en tijd: zaterdag 18 mei van 10:30 – 17 uur, lunchpauze van 13 – 14 uur.
Lesadres: Amsterdamseweg 156, 1182 HK  Amstelveen
Cursusgeld:  120,-
Opgeven: http://www.asfaloth.nl/site/inschrijven/inschrijfformulier-workshop/
Digitale leeromgeving: met vijf lessen, aanvullend op de workshopdag beschikbaar vanaf een week voor tot een week na de workshop.

Gratis introductiedagen 2018

Open dag voor al onze opleidingen: gratis lezingen
25  augustus 2018

10:00 De deuren gaan open. Er is tijd voor koffie en thee en een bezoekje aan de boekhandel in de benedenruimte.

Stichting Odrerir:
10:30 – 13:00 Introductie op de Jungiaanse psychologie: een lezing vol praktische voorbeelden wat Jungiaanse psychologie voor je kan betekenen en hoe fantastisch het als instrument is om jezelf en anderen beter te begrijpen. Informatie over de opleiding, inclusief over de vervolgjaren: Jungiaanse psychologie en mythologie, en Symboliek van de Tarot.

Academie voor Toegepaste Astrologie:
14:00 – 16:30 Een introductielezing wat je allemaal met astrologie kunt doen, van karakterduiding tot politieke astrologie, van tijdbeelden tot voorspellende astrologie, geïllustreerd met voorbeelden. Informatie over opleidingsmogelijkheden. Mogelijkheid tot vragen stellen.

16:30 – 17:30 Aansluitend mogelijkheid voor persoonlijk advies welk studiepakket het beste bij je wensen en omstandigheden aansluiten.

Nadere informatie:
Lesruimte:
Amsterdamseweg 156, 1182 HK Amstelveen.
School open: de school is een half uur voor aanvang van het programma open.
Opgeven: graag per email op info@asfaloth.nl

U krijgt een bevestiging van uw opgave per email terug. Graag van te voren aanmelden in verband met de plaatsruimte, en indien van toepassing bij aanmelding graag aangeven of u alleen de ochtend of alleen de middag wilt komen of het hele programma wilt volgen.
Nadere informatie: op dinsdag en donderdag tussen 10:30 en 16:30, telefoon 020 – 6436979.

Kosten: geen: introductiedagen en -bijeenkomsten zijn gratis.

Informatie over onze opleiding Symbolische psychologie op basis van C.G. Jung en over workshops astrologie: www.asfaloth.nl
Informatie over onze opleidingsmogelijkheden in de astrologie: www.astrologiecollege.nl 

Kijk bij Lezingen en Workshops voor nog meer!